شریک شدن تخت یا محل خواب با یک شخص دیگر برای هر کسی میتواند سخت باشد، مخصوصاً اگر عادتهای خواب شما و شریک زندگیتان با هم متفاوت باشد. این موضوع میتواند موجب کمخوابی یا بدخوابی در شما شود. کمخوابی و بدخوابی میتواند بر انرژی شما در روز و احساس شما در رابطه هم تأثیر بگذارد. همین دلایل کافی است تا شما به دنبال راهحل برای رفع این مشکل باشید. خواب کافی و راحت یک نیاز حیاتی است. پس برای اینکه بدانید چگونه خودتان و همسرتان میتوانید خواب راحتتری کنار هم داشته باشید، این مطلب را مطالعه کنید.
با همسر خود صحبت کنید
بدخوابی میتواند در رابطه شما اثربدی بگذارد، پس لازم است که با همسر خود در این رابطه صحبت کنید. البته به مرور متوجه عادتهای خواب شریک زندگیتان خواهید شد، اما اگر به تازگی زندگیتان را با هم شروع کردهاید و عادتهای خواب متفاوتی دارید، بهتر است در این رابطه با هم صحبت کنید. درباره شرایطی که همسرتان در آن راحتتر میخوابد و شرایطی که شما با آن راحت هستید حرف بزنید تا بتوانید به یک نقطه مشترک برسید.
راهکارهایی برای تنظیم دما داشته باشید
بعضی افراد تمایل دارند که در محیط گرمی بخوابند و بعضی دیگر در یک محیط خنک راحتترند. این موضوع با توجه به متابولیسم و ساختار شیمیایی بدن هر فرد متفاوت است و میتواند هنگام خواب شما مشکلساز باشد. بهتر است دمای محیط را در سطحی که هر دو با آن موافقید نگه دارید و اگر گرمای بیشتری میخواهید از یک پتوی اضافه استفاده کنید یا اگر نیاز به فضای خنکتری دارید، لباسهای خود را کم کنید. حتی میتوانید از کیسههای آب گرم یا سرد استفاده کنید.
جلوی خروپف را بگیرید
اگر همسرتان خروپف میکند، شما میتوانید به کم کردن خروپف او کمک کنید. بسیاری از مردم زمانی خروپف میکنند که به پشت خوابیدهاند. اگر همسر شما در این حالت خوابیده است میتوانید به آرامی او را لمس کنید تا به پهلو بخوابد. در این حالت یک بالش را پشت او قرار دهید تا ناخودآگاه دوباره به پشت نخوابد.
استفاده از محافظ گوش نیز یک گزینه مناسب برای والدینی است که نوزاد یا کودک کوچکی ندارند. اگر فرزندان شما بالغ هستند یا هنوز صاحب فرزند نشدهاید میتوانید از محافظ گوش برای کم شدن صدا استفاده کنید.
با هم بخوابید و با هم بیدار شوید
دنیای مدرن، پیچیده و سریع است. زندگی در این شرایط وظایف زیادی را بر دوش ما میگذارد. ممکن است به خاطر شرایط کاری نتوانید ساعت خواب و بیداریتان را با شریک زندگیتان به آسانی هماهنگ کنید. اما این کار کمک بیاندازهای به خوب خوابیدن شما میکند. تا حد ممکن هر شب با هم به تختخواب بروید و با هم بیدار شوید. بهتر است بین ۷ تا ۹ ساعت بخوابید.
این کار میتواند کمک کند که دیر رفتن شما به اتاق خواب باعث بدخوابی همسرتان نشود. همچنین وقتی تمام شب را به اندازه کافی خوابیده باشید، از اینکه صبح زودتر از همسرتان بیدار و موجب بیدار شدن او شوید هم احساس گناه نخواهید کرد، زیرا میدانید او نیز به قدر کافی خوابیده است. رسیدن به یک زمان مشترک برای خواب
میتواند به ایجاد صمیمیت بیشتر شما نیز کمک کند.تشک مناسب تهیه کنید
داشتن یک تشک مناسب که برای شما راحت باشد به یک خواب خوب کمک خواهد کرد. تکانهای شریک زندگی شما در خواب میتواند باعث شود شما خوب نخوابید. تشکی که تکان زیادی نمیخورد میتواند به اینکه شما با این شرایط خواب راحتتری داشته باشید کمک کند.
کارهای ساده و کوچک را امتحان کنید
تغییرات ساده و کوچکی در شیوه زندگی شما میتواند باعث حل شدن مشکلات خواب زیادی شود. برای مثال، شاید بتوان بیخوابی، سندرم پای بیقرار و آپنه خواب را با ایجاد عادتهایی در زندگی تا حد زیادی رفع کرد. بهتر است کارهای زیر را برای داشتن خواب شبانه راحت امتحان کنید:
- روزانه حداقل ۲۰ دقیقه ورزش کنید. بهتر است این کار را چهار تا پنج ساعت قبل از خواب انجام دهید. این کار میتواند به بهتر خوابیدن شما کمک کند.
- خود و همسرتان چند ساعت قبل از رفتن به تختخواب شام بخورید.
- مصرف کافئین را محدود و نوشیدنیهای بدون کافئین را جایگزین کنید.
- اگر الکل مصرف میکنید، آن را ترک کنید.
- نیکوتین محرک است. از محصولاتی مانند سیگار که دارای نیکوتین است استفاده نکنید.
- برای راحتتر و آرامتر شدن اتاق خوابتان تلاش کنید. ایجاد یک محل تاریک و خنک میتواند کمک کند که هر دوی شما بهتر بخوابید.
- اگر ممکن است اتاق خوابتان را فقط به خواب و رابطه جنسی اختصاص دهید و سایر کارهای خود را آنجا انجام ندهید.
دلایل بیخوابی خود و همسرتان را کشف کنید
یک قدم مهم برای این که شما در کنار همسرتان خوب بخوابید این است که کشف کنید چرا همسرتان خوب نمیخوابد. اگر مشکلات خواب شما با امتحان کردن کارهای سادهای از قبیل کارهای بالا رفع نشد، شاید بهتر باشد به پزشک مراجعه کنید. برای مثال خروپف یک مشکل رایج و اغلب بیخطر است اما در بعضی مواقع میتواند نشانه آپنه خواب یعنی وقفه تنفسی افراد در خواب باشد.
در مثالی دیگر میتوان به بیخوابی اشاره کرد. بیخوابی در بیشتر مواقع میتواند به دلیل استرس یا موارد مشابه دیگری باشد. اما در بعضی مواقع میتواند یکی از نشانههای بیماری قلبی یا افسردگی باشد. بنابراین، بهتر است در صورت داشتن مشکلی در خواب خود یا همسرتان به پزشک مراجعه کنید.
1 دیدگاه
سحر
۱۳۹۸/۱۲/۲۳ ۲۳:۲۸:۴۸